Dag 19. Strandpromenad och Starbucks

Kom precis hem från fika på Starbucks. Färskpressad apelsinjuice och chokladbrownie blev det. Gud va gott...


Vi skulle egentligen spelat minigolf på en dinosariepark också, men det var för dyrt... 50 kr per person ville dom ha.. Då var Starbucks bättre;)
Passade också på att ta lite standkort...
Vackert, jag vet!


Vet inte om det syns så mycket just på dessa bilder, men mitt hår bleks verkligen här nere. Fortsätter det så här kommer jag ha ljusare hår än Madde när jag kommer hem. Det gillas i och för sig!;)



Bara massa egobilder på mig... Hehe! Kul inlägg!;)
Imorgon ska vi till Weekandmarket, sista shoppingen i Thailand.
3000-4000 bath att spendera. Wish me luck!

Dag 18. Underbart väder och lite shopping.

Vi gör inte så mycket på dagarna. Slappar vid poolen... Var riktigt fint väder idag, inte ett moln på himmeln. Så har blivit ännu brunare idag, det gillas. Imorgon går vi nog ner till havet om det är fint väder. Sen planerar vi att spela minigolf på en dinosariepark som ligger nära stranden. Kan bli nice. Fredrik kanske gör oss sällskap.

Vi var och besökte en marknad idag, enligt boken skulle den "ha ett stort utbud av kläder och smycken" Var skitdålig... Köpte en present. That's it. Så vi åkte till Central Festival och tröstshoppade lite till. Köpte ytterligare en present och ett par adidasbyxor till mig.



Miss my baby... (trots att jag inte har hört något från honom på över 25 timmar, men vem räknar...?)


Nu ska vi kolla på Magnus Betnér...

Dag 17. Efter regn kommer solsken. (sen regn igen)

Var mulet när vi vaknade. Sen sprack det upp och vi gick ut och solade lite. Sen började det regna. Kul... Men regnade inte alls länge och vi gick ner till stranden. Jag la mig och solade och Mikka gick på powerwalk. Solen kom fram och jag blev knallröd på bara några timmar. Nu börjar färgen gå över till en brun nyans. Det känns bra att det går så fort... Om det skulle visa sig att det ska regna hela veckan. I värsta fall får det bli ett solariebesök i Stockholm på vägen hem!;) haha, nae, så illa kommer det inte bli!
Vi var ju och åt middag på hotellet idag igen. Gratis of course... Mycket godare idag. Ingen fisk så långt ögat kunde nå. Regnade även då. Men nu har det slutat.

Ja, vad ska jag skriva...? Ni är det en vecka kvar tills vi kommer hem. Det känns väldigt avlägset. Men ändå skönt! Jobbigast blir att frysa. Fryser väldigt lätt här nere. Står termometern på under 25 grader fryser jag... Tur att jag har en varm Alex som kan värma mig... Annars får väl dunjacka funka som komplement..


Dag 16. Regn, åska och blixtar

Dagen började bra med lite solsken och små moln. Gött tänkte vi och gick på ansiktsbehandling och bodyscrub. När vi kom ut sen började det regna. Sen har det regnat, regnat och regnat. Nu ligger åskan precis över oss...
Är en sån här dag som man bara ska ligga hemma och mysa...
Mysa med pojken...
.                                           

Dag 15. Tillbaka i paradiset

Känns som sagt riktigt skönt att vara tillbaka i Phuket igen! Snart ska vi gå på ansiktsbehandling och body scrub. Måste förbereda kroppen för den stora utmaningen! Att bli brun...
Kommer nog inte bli några problem.
Men tydligen hade vi valt rätt bra dagar att åka till Bangkok på, här hade det regnat flera timmar varje dag. Det hade blivit översvämningar i poolen till och med. Men nu är det rätt fint igen. Johansson brukar ju ha tur med vädret!;)



Som ni ser är jag i rätt stort behov av sol... Men sen är blixten rätt stark!;)
Ett av inköpen ser du också, orkesterkavaj!



Dag 13. Vad tror du vi har gjort idag?

Japp, du gissade rätt. SHOPPAT! Det konstiga är att det nästan inte går åt några pengar... Eller jo! Men inte som om man skulle vart hemma i alla fall. Billigare än H&M rowells! De du...
Orkade inte ta kort på allt idag heller, samma sak varje gång. Vi åker och shoppar i massa timmar, äter ingenting. Svettas, går, svettas mer, går ännu mer och sen tar taxi hem. Slänger oss på våra sängar och efter lite vila packar vi upp och kollar allt vi köpt, har glömt att vi köpte hälften.
Men dagen bästa köp blev dessa glasögon!

Kärlek<3


Dag 12. Shopping, shopping och åter shopping. (och bio)

Mina ögonlock håller på att slutas när jag skriver det här! Behöver min 10 timmars skönhetssömn nu! Men ska hålla mig upp lite till! Skype med Madde och Zerri!=) Dom ska väl snart förbereda sig för utgång!:D Vill se massa bilder!
Är väldigt lycklig! Madde ska stanna i Borås! Inget dumt Oslo för hennes del! Wiii! Lyssnar på "I gotta feeling"! Hoppas deras natt blir en good night! Hade velat vara med! Men Bangkok är inte helt fel heller. Hade önskat att jag kunde ta med tre personer ner bara. Eller fyra hade det blivit eftersom Zerri aldrig hade lämnat sin boyfriend hemma. Hade varit bra för Alex också iofs, tror inte han pallar shopping 4-5 timmar om dagen x 20.

Idag åkte vi till en enormt stor marknad. Går inte att beskriva hur stor den är! Vi gick konstant i 6 timmar och hann med en femtedel tror vi. Området är ungefär 1x1 km stort! "affärerna" är väl max 5x5 m, så räkna ut själva hur många det är att besöka! Helt crazy! Vi ska tillbaka imorgon.

Köpte en hel del idag, men orkar inte ta kort o visa! Lite till mig och lite presenter...

Sen var det väl tänkt att vi skulle ut, men hade varken lust eller ork att ta itu med det. De närmaste utestället ligger några kilometer bort, det hade väl tagit några timmar med taxi! Trafiken är helt sjuk! Så vi kollade på bio istället! The ugly truth! Hur bra som helst!!!

Michael Jackson filmer går även här i veckan. Vi ska verkligen försöka se den i Phuket. Kosta vad det kosta vill! Jag fick tårar i ögonen bara av att kolla på trailern...
Så hoppas inte alla biljetter är slut!


Dag 11. Tempel, shopping och pytonorm

Nu är jag helt slut! Åt en god frukost innan vi åkte på tour. Det var bara jag och Mikka som åkte, skulle varit en till men han dök aldrig upp, låg och sov tydligen! Lika bra för oss! Vi fick åka runt i Bangkok ett tag innan vi kom fram, såg lite fina platser, men ingen av oss lyssnade riktigt på vad hon sa (vår guide) Hon berättade dock att hon hade träffat drottning Silvia för tre år sedan när hon tydligen var här! Lite status, eller vad säger du mamma? Vet inte om hon bara såg henne eller "träffade" henne.
Jaja, när vi kom fram till det första templet så gick vi in, tog lite bilder och sen åkte vidare till den andra templet, som också var fint. Såg livs levande munkar! Konstigt vaaa...?
Utanför detta templet, när vi stod och väntade på bilen, kommer det fram en man med en pytonorm och frågar om vi vill hålla. Visst sa jag och tog ormen! Jättefin var han/hon! BFF´s forever!


Visst är den söt?

Efter det andra templet trodde vi att vi skulle få åka till hotellet... Men icke sa nicke! Då åkte vi till en juvelerare, fick se hur man slipade och gjorde ringar, sen ville dom självklart att vi skulle köpa något. Men nej tack. Åkte vidare till nästa ställe. Samma sak där, men nej tack. Sen var det ett skrädderi, usch! Till sist var det bara tourföretagets huvudkvarter vi skulle till, men ingen mer tour för oss i Bangkok! Efter det fick vi ÄNTLIGEN åka till hotellet.

Sen var det shopping igen som gällde, måste erkänna att jag redan börjar tröttna lite! Blir skönt att få komma tillbaka till ren luft och sol på måndag.
Köpte detta idag.


Ring och klocka                   Diadem och armband             Klänning från TopShop

Dag 10. Shopping i Bangkok

Kockan 6 ringde klockan och vi steg upp och åt frukost! (klyftpotatis med dressing!=)) Klockan 7 stod våran chafför och väntade på oss. Hur snäll som helst! Han hämtar oss på måndag också!

Sen kom vi till flygplatsen och checkade in och kollade ett simple life avsnitt och chillade. Flygresan gick hur bra, 1 timma i luften är väldigt mycket bättre än 14 timmar i buss!
I Bangkok kom det fram en kvinna som frågade om vi behövde hotell, men vi hade ju kollat i Lonely Planet och bestämt oss. Guest House för 1000 bath per natt (200 kr), Men hon var envis o släpade med oss till henne "chef". Han visade oss lite hotell, vi kollade lite avmätt, no thank you. Sen frågade jag efter priset på ett extra fint hotell. 1250 Bath och frukost ingår. Vi tappade hakan. Ok, we take it! Så bor på ett jättefint hotell, eller ja, jättefint är väl att överdriva. Inte som vårt hotell i Karon men fint är det. Och amerikansk frukost... Hoppas den är god!
Fick också ett gratis temple tour som hade kostat 80 US Dollar per person! OFTA! Mer än alla nätter här!:P

Så det ska vi på imorgon! Nice...
Sen blir det mer shopping! Såg ett top shop på vägen! Lycka! Här köpte det här idag, (plus lite presenter)

Mamma, du undrade lite om Bangkok! Sjukt stor stad! Luktar avgaser och trafiken är helt sjuk! Morgontrafiken är tydligen ännu värre! Totalstopp! Men finns hur mycket som helst att köpa. MEN har inte hittat något till dig! Samma med Maria!!! Vad vill du ha??? Du är inte riktigt "fejktypen" eller "standmodet" Prydnadssaker? Ljus? Kuddöverdrag?
TELL ME!


Dag 9. Mission completed

[V] Finding Nemo

Japp! Det har varit lite av ett mål med Thailandresan att hitta Nemo. Och idag lyckades jag! Såg både han och hans pappa. Doris och Gill var också där! Plus 1000 andra fiskar. Hur fint som helst!

Vi åkte runt till ett par olika öar, solade, badade och snorklade.
Hade fint väder, lite molnigt.

Imorgon är det som sagt Bangkok som gäller. Vi har satt väckning vid 6.00 för att hinna checka in och fixa allt. Hoppas bara vår personliga chafför vaknar i tid...

14 dagar kvar nu! Både panik och skönt på samma gång. Hur ska vi hinna med allt? Vad ska jag göra när jag kommer hem?
Första veckan kommer jag inte släppa Alex ur sikte, den saken är säker... Webcam på hans jobb kanske...? Får undersöka detta!




Vet inte om vi kommer ha Internet i Bangkok, men tar med datorn! Och annars skriver jag från ett Internetcafé!

See you soon

Dag 9. Snart Speedboat till någon ö.

Nu kommer ett efterlängtat blogginlägg! Förstår att ni blir oroliga när jag inte skriver på två HELA dagar! Både igår kväll och kvällen innan lade vi ner låååång tid på att bestämma om vi skulle flyga eller åka buss till Bangkok. Vi kom överrens om buss men sedan ändrade vi oss, så igår bokade vi flygbiljetter. Vi åker dit på torsdag morgon och kommer hem på måndag kväll.
Ska bli både kul och skönt med omväxling att få komma till Bangkok. Har läst massor i Lonely Planet (tack Maria och Eric!!! Väldigt bra present)
Blir massor av shopping! Men också nåt kulturellt hoppas vi på. Funderar på en segwaytour i centrala bangkok. Benjamin kan slänga sig i väggen! Då blir det garanterat en videoblogg!

Nu ska vi snart till receptionen och vänta på vår buss till Phuket hamn. Vi ska åka speecboat till en ö i närheten. Blir skönt, snorkla och bada.


Vi var och shoppade på ett nytt köpcenter igår. Hittade lite smått och gott! Skorna är i storlek 43. Big Foot, I know!

Mamma, hörde att du har en ny älskling! Du får ta och ta ett kort på den och skicka till min mejl! Eller om pappa gör det!:P
Pappa, ska försöka kolla på jacka + badbyxor.

Måste gå! Mer bloggande i eftermiddag!


Dag 7. Standpromenad och Shopping

Regnade när vi vaknade. Första gången sen vi kom hit! (trodde det regnade första dagen men visade sig att det var fontänen i poolen som lät) Så efter frukost tog vi det bara lungt. Läste, kollade Gossip Girl! Sen klarnade det upp och vi gick ner till standen. Gick säkert 1,5 mil sammanlagt! Riktigt skönt att få röra på sig. Sen åkte vi till ett stort outlet-område med sportkläder och liknande, men hittade ingenting. Så vi drog till samma köpcenter som vi var på för några dagar sen och där shoppade jag lite. Conversen är äkta! 180 kr, I like! Såg nutellan och tänke på Alex! Så va "tvungen" att köpa den! Den karln gör mig fet!:P



Fick en jättefin bild (som nu är bakgrundsbild) av Alex som togs igår på deras förfest!
Gud va glad jag blev!:D
Tre bästa sakerna i mitt liv på samma ställe!;)
Madde! Du får inte åka till Norge! Tänk själv hur ensamt det är utan mig! Vad ska jag göra utan dig???

Miss you all!

Dag 6. Shopping och Sushi

Det ena bättre än det andra... Gissa vad!
Shoppingen då!
Köpte detta:


Pimpade min dator=)


Vi träffade Fredrik som vi också åt med! Först nudlar och "korv". Sen berättade vi (tyvärr) att vi aldrig ätit sushi förrut och då sprang han självklart och köpte massa bitar. Kul tänkte vi... Men vi måste ju tänka på våra läsare! Så videoblogg blev det...


Ja, ber om ursäkt för dålig videokvalité! Ljudet är lite efter...
Nu börjar boråsarna sakta med säkert fixa sig inför kvällen. Då säger jag god natt! (klockan är faktiskt 23:40 här!)

Natti Natt

Dag 6. Massage, Gossip Girl och snart shopping.

Som du ser på rubriken lever vi lyxliv... Anna Anka kan slänga sig  i väggen!;) (ska för övrigt se extra avsnittet ikväll)
Lördagsfrukosten här på hotellet var helt sjukt god! Klyftpotatis, hamburgare, pasta... Helt underbart! Fortfarnade mätt!

Ja, har inte överdrivet mycket att skriva. Vi har inte gjort så mycket! Massagen var skön, men gjorde ont ibland.
Crazy men det bjuder jag på...

Nu blir mat, snart 6 kr fattigare!

Dag 5. Phi Phi Island och 4-rätters

Ja, idag har vi haft fullt upp! När klockan ringde (06:15) var vi extremt trötta eftersom ingen av oss hade sovit så bra på natten. Men det var bara att klä på sig och gå till frukosten. Efter det smörjde vi in oss ordentligt med solskyddsfaktor 30 och gick till receptionen. Vi fick vänta på minibussen i cirka en halvtimma. Rätt störande för oss svenskar. Men till slut kom den och vi åkte till en hamn nån timma bort. Gick på båten och satte oss o solade. När vi närmade oss PhiPhi blev det videoblogg!

Underbart vackert! Bland det finaste jag någonsin sett! (Om man inte jämför med att kolla på Alex, much better!!!) Vi tog några varv runt ön (onödigt, alla ville bara bada!) Men sen äntligen fick vi bada och snorkla. Såg massa fina fiskar! Alla sortes färger och storlekar. Tyvärr har jag ingen vattentålig kamera så blev inga bilder. Man kunde också simma in till "Monkey Island" och se på apor. Passade på att mata och småklappa en liten babyapa! Underbart söt!
Sen blev det lunch på PhiPhi innan vi åkte tillbaka helt döda... Lyckades utan större ansträngning somna på vägen hem!

Tillbaka på hotellet fick vi reda på att det var idag som vi skulle få gratis middag. Gott tänkte vi och gick dit. Blev dock rätt besvikna;



Men som de sanna Boråsare vi är  så lever vi efter mottot "gratis är gott" och vi åt upp det mesta. Efteråt gick vi till en affär och köpte godis som vi snarrt ska äta när vi kollar på "the simple life"! Yeaaah!

Imorn blir det slappardag vid poolen! Sen Weekandmarket på kvällen! Shopping Shopping Shopping!





Dag 4. Elefanter, Peppes Bodega och Shopping

Ja, idag har det varit en händelserik dag! Vi sov i och för sig till 10 som vanligt men redan vid 11 var satt vi i en taxi på väg upp till the big budda. På vägen upp stannade vi vid ett stor elefantfarm och red en tur i djungeln. Jag kan väl säga att det inte var det roligaste jag gjort, mådde lite illa av allt skumpande och höll på att dö när elefanten gick ner för stupen... (läs, små backar) Vi hade en sur liten elefanthona på 25 år som hellre ville äta (pappa kanske känner igen det sen ridningen?) Men efter lite sparkanden och läten från "elefantköraren" så gick hon... När vi gick upp för sista backen drog jag en lättnadens suck och steg av... För första gången sen vi kom så regnade det också! Lite smådroppar i cirka 5 minuter. Skönt!!!

Mikka är inte så chill som hon ser ut o vara!;)



Efter elefantturen åkte vi vidare upp i bergen och kom fram till "the big budda" en stor budda helt enkelt... 30 meter hög och låg vid ett tempel! Kul o ha sett men inte mer än de...
MAMMA! Första thaikatten är sedd!


Jättefin utsikt! (har inte blivit så brun än! Mamma: jag tar det lungt!) Men håret har blivit ljusare... I like!

Efter vår trip kom vi till hotellet och tog det lungt ett tag. Hotellet bjöd oss på en drink som vi njöt av i solskenet... Dock var den alkoholfri... Lite tråkigt så där! Hehe... Det är ju semester!



Vid 5 så gick vi och åt på peppes bodega. Jättegod mat!



Sen var vi redo att shop till we drop. Mikka köpte ingenting! Jag desto mer! En fred perry t-shirt, en fred perry piké, två par ray-bans och två presenter till min kära fader! Detta för runt 200 kr...

Nu sitter vi och njuter på terassen...

Notera, detta inlägg tog cirka 2 timmar att skriva... Lite frustrerande!

Dag 3. 100% ren lycka

Idag fick vi en trevlig överraskning när vi läste i fritidsresors pärm. Tydligen får personer som är borta mer än 3 veckor ta med sig 30 kg var hem. Det gillas! Nu kan vi shoppa utan problem! (tror jag)

Såg att många läste bloggen igår! Slog besöksrekord;) Riktigt kul! Fortsätt läsa:D

Nu är vi riktigt hungriga. Ska ta och äta lite innan massagen. Videoblogg på det kanske? Vi får se...
Förresten, är det något speciellt ni vill ha videoblogg, bilder eller inlägg om? Kommentera i så fall!!!

Skriver mer ikväll!

Miss you all!


Dag 2. Bränd rygg

Japp. Inte ens supersara klarar av att sola ryggen utan solskyddsfaktor i 30 min här nere i Thailand. Solen är riktigt stark! Man lär sig av sina misstag!;) Gör inte ont i alla fall!
Vi har det fortfarande helt underbart! Idag har vi ägnat dagen åt sol och bad, sen träffade vi Fredrik som jag jobbade med i sommar en stund. Han gav oss massa tips på saker att göra och se. Nice! Ska till exempel se på Thaiboxning på tisdag. Inget jag är överdrivet laddad för men... Är man i Thailand ska man väl se det också! Men folk som slåss... Hmm!
Efter vi träffade honom gick vi till hotellet och badade lite mer i poolen innan vi tog en tuktuk till ett stort köpcenter utanför Phuket. Fanns hur mycket som helst, men vi köpte bara mat (som för övrigt var underbar! Kyckling med Cashewnötter och ris! Älskar maten här nere!). Sen gick vi (för snåla för taxi) till ett stort Tesco där vi köpte massa grejer! Köpte bland annat en väska och en t-shirt. Men vi laddar oss för lördag då vi ska på Weekand market.



Videoblogg var ju lovat. Och vi överlevde som sagt!
Imorgon blir det nog en när vi rider elefant.
Hehe, Mikka kommer dö!



Dag 1. Rummet

Vi passade på att ta lite bilder på vårt kära hotellrum innan vi smutsade ner det med våra saker!;)

Helt sjukt fint=)

Nu blir det lite The Simple life innan vi lägger oss!
XOXO


Dag 1. Framme

Bloggen får bli lite resedagbok nu när jag är borta. Ska försöka lägga upp  bilder, inlägg m.m varje dag. Jag och Mikka har lite planer på att göra lite videoinlägg också! Vi får se vi får se...

Resan hur bra som helst. Kunde sova nästan 6 timmar av flygresan! Men nu är man rätt trött ändå. Vi har inte riktigt kommit på hur mycket klockan är än!;) Men det är kolsvart ute. Så runt 20 borde den vara. Hemma är det lunchdags nu.

Nu kom precis roomservicebåten förvi med lite lyckokakor. Goda! Alla är så snälla här!
Bilder kommer imorgon, idag får nu nöja er med dagens outfit. Morgonrock!

Vi ska nog iväg och äta lite nu! Om vi orkar. Annars blir det väl room service!;) Imorgon blir det nog en tur till havet, ska finnas ett fint snorklingsställe i närheten!
Livet leker!

(Men saknar redan Alex!)

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Hinner med ett litet inlägg innan jag sticker iväg till jobbet!
Om 5 dagar också jag och Mikka till Thailand! Det känns helt sjukt... Helt sinnes... Helt fantastiskt.
Sov hos Alex i natt, gör jag varje natt känns det som!;) Längesen jag sov i min egna säng. Det känns underbart! (fast saknar kudden, kanske får ta med den...?)
Vill spendera all min tid med honom nu innan jag åker.
Kommer sakna honom mer än... Mer än vad? Kan inte ens sätta ord på det.

När Alex åkte till jobbet i morses passade jag på att rota lite, det måste man ju! Men Alex är ju Alex, så det enda jag hittade var lite dammtussar under sängen. JA! Han har dammtussar under sängen!
Kollade igenom hans bilder på datorn också!;)
Hehe, första bilder han tog på mig hittade jag. 
Ja, vad säger man? Inte är det vackert i alla fall!


Har sagt det förut, men är han inte grymt lik Anders Svensson?
Jag tycker nästan det är lite skrämmande!

Nae, måste iväg till jobbet nu! Hade hellre varit hemma...
Men 4 timmar går väl fort.

RSS 2.0